Erno Schouren

‘’Mijn familie was niet verrast, aangezien ik al sinds 2012 Mifa-minded was.’’

Werkend leren

In 2012 begon ik aan de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. In datzelfde jaar begon ik ook bij Mifa met werken. Mifa was op zoek naar technische studenten die in het weekend wilden werken. Ik was een technische student die graag deze uitdaging aan wilde gaan. Zodoende was er gelijk een match en kon ik meteen aan de slag op de CNC-afdeling. Daarnaast kon ik ook nog eens afstuderen bij Mifa op de afdeling R&D. Na enkele jaren van studeren en werken, studeerde ik uiteindelijk in 2018 af.

Binnen Mifa staan er vrijwel altijd vacatures voor in het weekend open voor technische studenten op zowel mbo-niveau als op hbo-niveau. Gedurende je opleiding kan je gelijk je theoretische kennis toepassen in de praktijk. Doordat het werk je gelijk concrete inzichten verschaft, neem je de kennis op school veel makkelijker op. Je doet veel werkervaring op in de technische branche. Dit biedt vaak voordelen voor als je net afgestudeerd bent en een vaste baan wilt vinden. Maar het belangrijkste is dat je vanaf het begin plezier hebt in wat je doet. 

Nieuwe uitdaging

Nadat ik was afgestudeerd, ben ik er tweeëneenhalf jaar tussenuit geweest bij Mifa. Ik ben Mifa tot op de dag van vandaag altijd blijven volgen. Toen de vacature voor mijn droombaan R&D-Engineer beschikbaar kwam bij Mifa, lag mijn sollicitatiebrief als eerste in het postvak. Mijn familie was niet verrast, aangezien ik al sinds 2012 ‘Mifa-minded’ was. 

Sinds kort ben ik dus weer terug op het oude nest, werkzaam als R&D-Engineer. Mijn taken variëren van nieuwe technologische ontwikkelingen doorvoeren en problemen oplossen tot aan het sleutelen op de werkvloer. Ik ben vrij in mijn dagelijkse planning, waardoor ik mijn dag optimaal kan indelen naar mijn eigen visie. Dit vind ik erg prettig.

Mifa als werkgever

In de tussentijd heb ik veel ervaring opgedaan binnen Mifa. Een flinke dosis werkervaring, maar ook op persoonlijk gebied heb ik veel geleerd. Ik heb hier onder andere vriendschappen opgebouwd.

Binnen Mifa hangt een prettige sfeer. Je kan hier letterlijk met iedereen een praatje maken. Zowel op formeel als op informeel niveau. Dat vind ik best uniek voor een groot bedrijf als Mifa.

erno schouren

‘’Mijn familie was niet verrast, aangezien ik al sinds 2012 Mifa-minded was.’’

Erno Schouren
R&D Engineer

"Bei Mifa muss man wirklich ein Teamplayer sein, Flexibilität ist sicher auch wichtig.“

Rick Gellen
Area Sales Manager Benelux

"Für mich fühlt es sich hier wie ein zweites zuhause an."

Zuhal Koca
Produktinspektor

"Ich finde die Anwendungen der Produkte womit ich arbeite sehr interessant."

Peter Hendriks
CNC Operator